Lotgenotencontact voor mantelzorgers van ‘personen met jongdementie’

Enige tijd geleden hebben wij via deze blog geïnformeerd over de “bijzondere erkenning” die het Anker Tongeren verkreeg voor ‘opvang van personen met jongdementie’. Zo krijgen de mantelzorgers/partners van onze 7 bewoners met jongdementie een aanzienlijke korting op de verblijfsfactuur (door tussenkomst van de Vlaamse overheid ten bedrage van 25,-euro).

Naast aandacht en zorg voor de personen met jongdementie vinden wij het belangrijk dat er gepaste ondersteuning wordt geboden aan familieleden. Wij nemen daarom het initiatief om een lotgenotencontact op te starten. Partners en familieleden van personen met jongdementie maken allemaal hetzelfde intense emotionele (rouw)proces door. Een lotgenotencontact kan heilzaam zijn voor de verwerking. Om deze contactmomenten vorm te geven willen wij u uitnodigen voor een eerste ontmoeting om te luisteren naar de specifieke vragen en noden.

Alle familieleden (van personen met jongdementie, dit is een leeftijd < 65 jaar) zijn welkom in het cafetaria van het woonzorgcentrum Sint Franciscus, Wijkstraat 102 te Tongeren, en wel op dinsdag 13 oktober 2020 {19 uur}. In een gezellige en informele sfeer gaan wij van gedachten wisselen over de wijze waarop dit lotgenotencontact het best vorm kan krijgen.

Indien u interesse heeft om deel te nemen, vragen wij u mail sturen naar psycholoog@begralim.be om uw aanwezigheid te bevestigen.Categorieën:Jongdementie

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: