Een gezonde keuken… die regelmatig verrast !!

 

PNG-afbeelding

Pascal bakt een lekkere verse biefstuk voor de bewoners in Tongeren

Eén van de bewonersbeloften geeft invulling aan onze ambitie rond het dagelijkse maaltijdgebeuren. De accenten zijn helder: ‘een gezonde keuken’ die ‘regelmatig verrast’.

Het is dit laatste aspect dat wij heden in onze woonzorgcentra lanceren via het concept van ‘gastvrije keukens’.  Hiermede geven wij opvolging aan een bevraging die vorig jaar werd georganiseerd. Onze bewoners en familieleden formuleerden toen heel wat werkpunten en verbetersuggesties waarmede wij aan de slag zijn gegaan. De voorbije maanden werden daartoe de nodige voorbereidingen verricht zoals de aanwerving van twee nieuwe koks. Er werd ook een budget van 10.000,-euro vrijgemaakt om de “extra’s” mogelijk te maken die een verrassende keuken behoeft. Wat mogen onze bewoners nu verwachten:

  • Éénmaal per week zal een kok worden vrijgesteld om een verrijkte maaltijd voor een afdeling uit te werken. Deze maaltijd overstijgt datgene wat van een grootkeuken mag verwacht worden. De kok bakt “ter plekke” een heerlijke stukje vlees of vis, een lekkere wijn wordt geserveerd. Of denk aan een ruim ontbijfbuffet met pannekoeken, spek of roerei of aan een vieruurtje met diverse lekkere zoetigheden;
  • Twee dagen per maand zal er voor de bewoners die dit wensen knabbelvlees worden aangeboden. Denk aan ribbetjes, een kotelet, …
  • Er worden streekgebonden accenten ingebracht in de menucyclus
  • Er wordt een betere uitwisseling opgezet tussen onze koks en de bewoners. De koks zullen regelmatig contact hebben met de bewoners om hun wensen te beluisteren maar ook om de kwaliteit van de geleverde maaltijden te bevragen;
  • Maandelijks wordt een nieuwsbrief opgemaakt waarin de initiatieven van de volgende maand worden aangekondigd maar waarin ook toelichting wordt gegeven bij de opvolging van de gemaakte opmerkingen;
  • Een mobiele suggestie box passeert op de afdelingen zodat bewoners gemakkelijk suggesties kunnen formuleren;

Al deze initiatieven worden nu stap per stap uitgezet, waarbij onze campus in Tongeren de primeur krijgt. In het najaar 2019 zullen wij de gastvrije werking over de gehele vzw hebben uitgerold.

Tenslotte, het werken aan een gastvrije keuken stelt ons niet vrij om het dagelijkse aanbod kwaliteitsvol af te werken. Dit is het tweede luik dat in één van onze volgende blogberichten wordt toegelicht.Categorieën:Beleidsnieuws, In het nieuws, Klantbeloften, Kleine stappen maar betekenisvol, Vzw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: