De Bonnefant Hasselt – een nieuw project van 37 assistentiewoningen

img_2681-2

Vandaag werd, onder ruime belangstelling, het unieke project “De Bonnefant” gelanceerd dat de Hasseltse binnenstad een facelift zal geven. Op de oude Belgacomsite in de Paardsdemerstraat verrijst binnen goed twee jaar een gecombineerd woonproject van (loft)appartementen, skyhouses, studentenkamers en 37 assistentiewoningen. Niet alleen het intergenerationele karakter is attractief maar ook het wonen in het hart van de stad en toch volop leven in het groen. Het architectenbureau A20 heeft immers gezorgd voor een verrassende groene beleving. De bouwheer Democo profileert het gebouw terecht als een hotspot in een cultuurdistrict. In de Bonnefant leef je immers op wandelafstand van alles wat kunst is in Hasselt: Z33, het Jenevermuseum, het modemuseum en het begijnhof. Kortom, een zone waar altijd wat te beleven en te bekijken is.

Onze vzw werd aangezocht om voor de 37 assistentiewoningen op te treden als beheersinstantie. Het officiële samenwerkingsprotocol werd gisteren getekend waardoor de Bonnefant, naast Steinvert (Stevoort), Coosterveld (Alken), het derde project van “externe assistentiewoningen” wordt waar wij de zorg- en dienstverlening zullen waarnemen.

http://www.debonnefant.beCategorieën:Hasselt, Vzw

Tags:

1 reply

  1. Lijkt me een héél mooi project! Proficiat voor het beheer van de assistentiewoningen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: