Sint Elisabeth Hasselt … 130 jaar !!

Deze blog handelt doorgaans over wat meer ernstige onderwerpen: een standpunt over een actueel thema, een aankondiging van een project, de voorstelling van een innovatie,… Vandaag  brengen wij een verslag van een feestelijk gebeuren… de viering naar  aanleiding van het 130 jarige bestaan van woonzorgcentrum Sint Elisabeth te Hasselt.  In 1888 stond de congregatie met ‘het Sigershuis’ aan de wieg van de Limburgse ouderenzorg. De kernwaarden van ons handelen: ‘kwalitatieve, betrokken en RESPECTvolle zorg’ zijn, 130 jaar later, onveranderd gebleven.

Het werd een sprankelende dag die aanving in een overvolle Minderbroederskerk.

DSC09161 (2)

De dankviering bestond uit een afwisseling van bezinningsteksten en zang met een gelegenheidskoor van personeelsleden.  Uit volle borst werd het   Limburgs volkslied: “In de stille Kempen” meegezongen, andere hoogtepunten waren een erg persoonlijk gedicht “Ik ben thuis” van zorgkundige Anneke. Onze pastorale medewerkster Laura gaf duiding bij de rode draad van deze viering, gevat onder de uitdrukking  “Samen thuis komen”. Sprekend was de samenzang tijdens het zelfgemaakte liedje “Wij zijn een huis waarin wordt geleefd’. De tekst ontroerden menig  één:

Wij zijn een huis waarin veel wordt geleefd, waar ieder geeft van zichzelf wat hij heeft: een glimlach, steun en zijn grootste talent… dat maakt van ons weer een dankbare mens. Waar veel mensen samen op weg gaan klinkt er soms geluid. Maar wat steeds weer boven komt drijven is de dankbaarheid om hetgeen we delen: samenhorigheid. Ja, ons huisje heeft vele kamers, dat geeft veel bekijks: mensen die er wonen en werken, dat maakt ons zo rijk. Laten we dan verder gaan bouwen aan wat ons verbindt: bouwen aan RESPECTvolle zorg maakt ons gelijkgezind. Laten we elkaar daarin dragen, jong en oud te saam. 

Daarna volgend een uitgebreide barbecue voor alle bewoners en familieleden. Dank voor zoveel enthousiaste inzet van personeelsleden, vrijwilligers… op naar 135 jaar.

 

 

 

 

 Categorieën:Hasselt, In het nieuws

3 replies

 1. Er was geen wolkje aan de lucht!
  De viering in de “Paterkeskerk” was uitgesproken schitterend!
  De barbecue achteraf: het eten was héél lekker, de organisatie liep op wieltjes.
  Aan allen die hieraan meewerkten een héél dikke proficiat!!! En héél erg bedankt!

  Like

 2. Prachtig! Samenwerking top!

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Like

 3. Proficiat aan al mijn collega”s van Hasselt die dagelijks in staan voor de ‘warme’ zorg van de bewoners van Sint-Elisabeth te Hasselt. Ook een pluim voor de sterke visie van de directie! RESPECT

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: