Ondertekening samenwerkingsintentie Ocura-Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg

4F22B60E-B6BC-4C7D-BE54-5FF973C67571Vandaag werd, in aanwezigheid van Minister Vandeurzen, door de respectievelijke voorzitters van de Raden van bestuur de samenwerkingsintentie ondertekend tussen onze v.z.w.  en de zorggroep Ocura die in Limburg een viertal woonzorgcentra beheert (Montenaken, Herk De Stad, Beringen en Voeren). Samen dragen wij de zorg voor ruim 700 bewoners en stellen wij hiervoor meer dan 780 personeelsleden tewerk.

De ouderenzorg zit in volle transitie waardoor kleinere organisaties het steeds moeilijker krijgen om te voldoen aan de eisen die de bewoners, familie maar ook de overheid stellen. Talloze uitdagingen komen op ons af en vereisen de nodige expertise en slagkracht waardoor samenwerking en schaalvergroting zich opdringt. Daarenboven komt de financiële bedrijfszekerheid, die de voorbije jaren relatief stabiel was, geleidelijk onder druk en dat zeker vanaf het ogenblik van de invoering van het persoonsvolgend budget.

De vzw Ocura en de vzw Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg zijn beiden “non-profit waardengedreven christelijk geïnspireerde organisaties” die een gelijklopende visie onderschrijven. Dit is de gezamenlijke basis om een krachtig en professioneel toekomstverhaal te schrijven. De eerste periode zal voornamelijk gewerkt worden rond concrete operationele domeinen (kwaliteitszorg, hospitality …), geleidelijk aan zal de vervlechting ook andere domeinen behelzen.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking de beide vzw’s zal versterken.Categorieën:Beleidsnieuws, Uncategorized

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: