Rijke ontmoetingen… “de natte neuzenclub”

 0EEA5435-7C0F-4F28-AD04-A0DAACCD0BE4
Ruim  40% van de Vlaamse huishoudens heeft een huisdier. Met name “honden” zijn veelvuldig aanwezig wat niet moet verwonderen omdat het echte mensenvrienden zijn. De voorbije jaren is het inzicht gegroeid dat honden een belangrijke rol kunnen spelen in de ouderenzorg, in het bijzonder voor personen met dementie. Talloze onderzoeken hebben de heilzame en rustgevende werking van een hond in de zorg aangetoond. Om deze reden zet onze v.z.w. in op de aanwezigheid van geselecteerde honden tijdens bijzondere ontmoetingsmomenten.
zorgaanbodOmdat wij zowel bekommerd zijn om het welzijn van onze bewoners als dat van de honden laten wij ons voor dit alles begeleiden door de “vzw Beestig Wijs” die een rijke ervaring heeft opgebouwd bij de inzet van honden in de (Jeugd) zorg. Beestig wijs zal enkele personeelsleden per campus mobiliseren en hen de nodige vorming geven. Elke maand worden dan een aantal activiteiten aangeboden waarbij de ontmoeting tussen bewoners en enkele geselecteerde honden centraal staan. Na een succesvolle opstart in Riemst komen nu de andere campussen aan bod.
CAF56C28-CA44-4F25-9B69-ACB7AF2D4612


Categorieën:In het nieuws, Kleine stappen maar betekenisvol, Vzw

2 replies

  1. Geweldig en heel leerzaam om met de bewoners en honden te kunnen werken

    Like

  2. Wat een nobel en geweldig idee. Ik hoop als ik ooit naar een zorgcentrum moet dat daar mijn hond mag blijven .Als we hier in Neerpelt in het zorgcentrum kijken daar komt ook elke een hondje voor de bewoners en mijn buurvrouw van 88 geniet daar zeer van .Het verwarmt haar hart zegt ze altijd.Onze spetters gaan als we iemand gaan bezoeken in een woon zorgcentrum ook altijd mee.Ze vinden het daar geweldig al die aandacht ,En de mensen daar genieten echt van ons onstuimig paar James en Fleur. Dus nog maar eens Superlief goed

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: