Kwaliteitsenquête 2017….. U gaf ons goede cijfers

2017-09-18 (2)

In mei/juni bezorgden wij aan alle bewoners en familieleden de (tweejaarlijkse) kwaliteitsenquête.  Met 38 vragen, die handelden over (kwaliteit van) zorg, professionaliteit en attitude van medewerkers, maaltijden en  onderhoud, … werden alle aspecten bevraagd die het welzijn van onze bewoners aanbelangen. Ruim 60% van de respondenten gaf ons een score van 9 of 10.  Van 83% kregen wij een cijfer van 8 of hoger. In schooltermen is dit een ‘grote onderscheiding’. 

Wij zullen bewoners en familieleden uitgebreid en gedetailleerd  informeren op de gebruikersraad.  Het zal niet verbazen dat er verschillen zijn tussen afdelingen en tussen campussen. En ja, ondanks een hoge appreciatie gaven meerderen ook belangrijke aandachts- en werkingspunten op, zoals ‘sneller reageren op beloproepen’, ‘meer animatieactiviteiten’, ‘maaltijden op maat’. Ook het cijfer over ‘zorg in dialoog’ stemt ons niet echt tevreden:   u verwacht een betere opvolging van geformuleerde opmerkingen.  Wij zijn wel verheugd over de hoge algemene score die wij kregen als het gaat over zorgzaamheid van onze personeelsleden. Dank aan alle bewoners en familieleden die de moeite namen de enquête in te vullen.

Wij gaan met de resultaten nu aan de slag. Een eerste concreet initiatief is dat wij in Riemst, samen met alle betrokkenen,  willen reflecteren over een aparte afdeling voor personen met dementie (die storend gedrag vertonen voor hun medebewoners).

 

 

 Categorieën:Beleidsnieuws, Vzw

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: