11 nieuwe assistentiewoningen in het hart van de stad Hasselt

Afbeelding2

Tuinzijde – Demerstraat Hasselt

De vzw Bejaardenzorg Grauwzusters Limburg is sinds 1888 aanwezig in de provincie en is daarmee de oudste rusthuisuitbater. Goed 3 jaar na de opening van het innovatieve kleinschalige woonproject voor personen met jongdementie (Het Anker Tongeren), één jaar na uitbreiding van de assistentiewoningen in Tongeren (van 50 naar 70 flats) werden vandaag in Hasselt in de bruisende winkelstraat 11 nieuwe assistentiewoningen in gebruik genomen.

De assistentiewoningen ’t Demeryck variëren van grootte (van 55 tot 85 m²) en zijn via een doorgang verbonden met het woonzorgcentrum Sint Elisabeth. De flats beschikken over een comfortabele living, één of meer slaapkamers, een ergonomisch ingerichte badkamer en een bergruimte. Niettegenstaande de ligging in het hart van de stad Hasselt liggen is er een mooie tuin aanwezig waarop de flats uitgeven. In deze assistentiewoningen krijgen semi-valide bejaarden met een voldoende mate van zelfredzaamheid een nieuwe thuis. Zij kunnen genieten van een aanbod van welzijns- en comfortdiensten. De attractieve prijszetting maakt dat vanaf de opening reeds alle woningen zijn verhuurd. Verdere info: http://www.begralim.be. De kostprijs van deze ‘groepering van assistentiewoningen’ bedraagt ruim 2,1 miljoen euro.

De vzw plant een aantal nieuwe woonprojecten in het Hasselt waar zij zal optreden als ‘beheersinstantie-zorgpartner’, onder andere in Stevoort  (verwachte opening van 20 assistentiewoningen in het voorjaar 2018). Hier beoogt de vzw tevens zorgkruispunten op te zetten voor de thuisverblijvende senioren die zich in een straal van 3 a 4 km van deze woonprojecten bevinden. Kortom, in een aantal deelgemeenten komt wijkgerichte (intramurale) ouderenzorg tot stand.

 

 

 Categorieën:Hasselt, In het nieuws, Uncategorized, Vzw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: