Ouderdomssimulatiepak laat onze personeelsleden voelen hoe het is om oud te zijn…

imageErvaringsgericht leren … 

Hoe goed het ook wordt uitgelegd, begrijpen hoe het is om oud(er) te zijn is voor een personeelslid niet gemakkelijk. In het kader van onze samenwerking met de afdeling ‘Revalidatiewetenschappen’ van de Universiteit Hasselt werd gezamenlijk een ouderdomssimulatiepak aangekocht. De studenten kunnen zich tijdens de lessenreeks ‘geriatrie’ inleven maar ook onze personeelsleden doen een unieimageke ervaring op. Helemaal in pak gehesen, een bril met ‘oogziekte naar keuze’ en een koptelefoon op… en de testpersonen zijn er klaar voor.
Uitdagingen die hun te wachten staan: opstaan uit je stoel, een rondje lopen met een rollator, even in bed gaan liggen en er weer uit moeten. Het klinkt niet moeilijk maar toch is het veel zwaarder dan verwacht. Iedereen reageert ongeveer hetzelfde na een rondje in het ouderdomspak: zwaar, lastig. Lopen is zwaar om je te oriënteren als je niet goed ziet en hoort. Door zelf te ervaren hoe het is om oud te zijn hopen wij onze personeelsleden meer bewust te maken van het leven van onze kwetsbare bewoners.

Met dank voor het copartnerschap (dr. Joke Spildoren-Universiteit Hasselt).Categorieën:Beleidsnieuws, Hasselt, Kleine stappen maar betekenisvol, Riemst, Tongeren, Vzw

Tags: ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: